Ik maak er een erezaak van om de beste oplossing te bieden die én op je gezinsnoden is afgestemd én die rekening houdt met hoe we in de toekomst met energie moeten omgaan.

ventilatie

Ventilatie is veel meer dan verluchten. Dat laatste heeft weliswaar kort effect, maar je laat natuurlijk niet heel de dag alle ramen van je huis open staan.

Zorg dus in een goed geïsoleerd huis voor een goeie ventilatie. Doe je dit niet, dan mag je later vochtproblemen verwachten.
Ventilatie kan het comfort van je woning of bedrijfspand aanzienlijk verhogen. In bepaalde gevallen is de installatie van ventilatietechnieken zelfs verplicht (bijvoorbeeld bij nieuwbouw). Er bestaan verschillende ventilatiesystemen (C en D) en ik kan je adviseren over de beste keuze voor jouw woning.

 

warmtepompen

De werking van een warmtepomp kan je vergelijken met die van een koelkast, maar dan omgekeerd. Een warmtepomp trekt energie uit een natuurlijke bron (de bodem, lucht of water) en zorgt zo voor de verwarming van je huis.

Je kan een warmtepomp gebruiken voor bijvoorbeeld vloerverwarming, de verwarming van het zwembad, het verwarmen van water en een bepaalde gevallen ook voor het koelen van je woning.

Ook hier bestaan heel wat verschillende systemen en ik adviseer je graag op basis van jouw situatie. 

Als gecertificeerd koeltechnieker kan je bij mij terecht voor berekeningen, advies, installatie, herstelling en onderhoud van jouw installatie.

verwarming

Voor het verwarmen van je woning bestaan tal van opties: zonneboilers, mazout- en gasketels, warmtepompen, vloerverwarming, zwembadverwarming, convectoren en radiatoren behoren tot mijn aanbod. Vandaag is de keuze voor de juiste oplossingop dit gebied actueler dan ooit. Het is dan ook geen keuze die enkel vandaag goed moet zijn, maar die ook duurzaam is. Ik zal dan ook steeds kijken dat de nieuwe en/of bestaande technieken goed op elkaar afgestemd zijn zodat ze hun maximale rendement bereiken.

Nood aan advies, berekeningen, het tekenen van een verwarmingsinstallatie, de volledige installatie, herstellingen én het onderhoud van bestaande of nieuwe installaties? Ik help je hier graag mee. 

airco

Een airco is eigenlijk een lucht-luchtwarmtepomp en werkt met buitenunit en 1 of meerdere binnenunits. De warme lucht van binnen wordt dan afgevoerd naar buiten. Airco heeft daarnaast ook een ventilerende functie.

Welk type airco je kiest, hangt vooral af van het aantal ruimtes die je wil koelen. Maar weet dat je met de aircotoestellen tegenwoordig ook kan verwarmen. Ze kunnen dus zowel in de zomer als in de winter voor extra comfort zorgen. 

Plaatsing, herstelling of onderhoud van je airco? Ik ben je man.

zonnepanelen

Duurzame energie is één van mijn stokpaardjes. Om die reden mochten zonnepanelen niet ontbreken in mijn aanbod. Warmtepompen (en dus ook airco’s) halen hun energie dan wel uit de natuur, zelf werken ze op elektriciteit. Het is dan ook interessant om deze elektriciteit (deels) zelf te produceren. Ik geef je hierover graag advies, doe de berekening en installatie. Ik bekijk ook graag hoe de panelen maximaal geïntegreerd kunnen worden met uw bestaande installaties.

Tegenwoordig komen er ook geregeld vragen rond thuisbatterijen. Die bieden immers de mogelijkheid om de energie van je zonnepanelen efficiënter in te zetten. Ook deze mogelijkheden bekijk ik graag met jou.

integratie

Het is voor mij niet enkel belangrijk dat al deze toestellen apart goed werken, maar vooral ook dat ze samen goed werken. Door goede regeltechniek kan je immers het beeste uit de toestellen halen. Zelfs als ik maar voor 1 onderdeel van het systeem kom, zal ik kijken hoe ik dit het best kan integreren binnen de bestaande situatie, om zo tot de beste oplossing te komen. Ik ga voor niets minder dan een installatie waar je jaren comfort van hebt.

Alle info over de nodige certificaten en diploma’s waarover ik hiervoor beschik, vind je hier.

Nood aan verwarming of afkoeling?